• YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page

© 2020 buro zomerdijk

Schoolplein muur

Ter afscheiding van het schoolplein en de openbare weg tekende architect Veenstra een gemetselde muur gecombineerd met een stalen hekwerk. Tijdens het Monumenten Inventarisatie Project is het schoolgebouw aangewezen als Rijksmonument. In de daarvoor gemaakte redengevende omschrijving is over het hekwerk genoemd dat het in 1973 nieuw is opgetrokken. Het geheel bestaat uit een in rode baksteen opgetrokken muurtje, met daarin een ritme van stalen buisframes in de originele donkerblauwe kleur. 

In 2011 is met gezamenlijke inzet van de Historische Commissie Middelstum en Buro Zomerdijk dit onderdeel, in eenheid met het voormalig schoolgebouw ontworpen en geheel hersteld. De bijdragen voor de financiering komen van: Oranjefonds, SNSFonds Middelstum, Koor & Rinkel, gemeente Loppersum, Nut, Kammingafonds, RWE, NAM.

.

buro zomerdijk | peter zomerdijk vormgeving