Restauratie Korreweg 55 Groningen

In opdracht van de nieuwe eigenaar van dit prachtige Rijksmonumentale woonhuis aan de kop van de Korreweg in Groningen, maakten we een restauratieplan voor de buitengevels. De uitdaging was, het toepassen van isolerende beglazing met behoud van de oorspronkelijke detaillering. Waar nodig zijn kozijnen deels vervangen en nieuwe ramen terug geplaatst naar het oorspronkelijk ontwerp van Architect J.A. (Jo) Boer uit 1925. Ook de isolatie van het karakteristieke pannendak is meegenomen om dit pand weer aan de huidige norm te laten voldoen. De oorspronkelijke kleurstelling donkergroen en geel maakt dit monument weer even karakteristiek als J.A. Boer dit bedacht in zijn kleurenschema’s van toen. Kleur als vormgevend element in de bouwkunst is met name in de Amsterdamse School veelvuldig gebruikt.

 

ontwerp           : Buro Zomerdijk

uitvoer             : Bouwbedrijf Boer Middelstum

IMG_1916
korreweg .kozijnenvwx
IMG_1906
korreweg .kozijnenvwx 2
IMG_4259 (1)
IMG_1912
IMG_1904-bewerkt-bewerkt
buro zomerdijk | peter zomerdijk vormgeving
  • YouTube Social  Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page

© 2020 buro zomerdijk